Nu een huis kopen?

Een huis kopen is altijd een moeilijke beslissing. Wat kan ik aan hypotheek krijgen? Hoeveel wil ik uitgeven? Moet er eigen geld bij of niet? Waar wil ik graag kopen en is dat haalbaar? Heel wat vragen komen op u af.

Een eigen huis
Het bekende liedje “een eigen huis” zegt het eigenlijk al. Mijn dak onder de zon. U heeft besloten om eens te gaan kijken of kopen voor u niet beter is dan huren. Uitgaande van de jaarhuur kan men een berekening maken. Stel het huurbedrag wordt omgezet in een hypotheekbedrag. Welk huis zoudt u dan kunnen kopen en in welke buurt? Past dit met wat u als droom heeft of ligt dat droomhuis in een andere prijsklasse en is die haalbaar? Wat betekent het een eigen huis hebben? Welke kosten komen op u af? Welke voordelen zijn er te benoemen?

Mijn eigen huis
Is het wel verstandig een huis te kopen in een tijd dat de prijzen dalen? Of juist nu, want nu zijn de prijzen laag en over een paar jaar stijgen ze weer. Of nog even afwachten of ze nog verder dalen?

Alles even op een rij:

* u denkt er aan een huis te kopen
* de prijs voldoet aan uw voorstellingen
* neem nooit te veel hooi op uw vork, want dat kan tegen u gaan werken
* zoek niet zo zeer het huis van uw dromen, maar een mooi huis, in een leuke omgeving, waar u graag zoudt willen wonen. Want dat is eerder haalbaar
* wees realistisch en kijk naar de ontwikkeling van uw toekomstige inkomsten. Schat die niet te hoog in
* laat u goed adviseren. Ga nooit over een nacht ijs. Durf twee adviezen binnen te halen
* probeer niet op basis van emotie te beslissen, maar zakelijk.
Zo voorkomt u dat u later spijt heeft. Nu is een prima tijd om een huis te kopen, maar kies wel voor goede ondersteuning. Op die manier kunt u heel lang genieten van uw eigen huis.