Nog steeds een daling van de huizenprijzen

De huizenprijs is ten opzichte van vorig jaar september met 7,9% verder gedaald. Daling van de huizenprijs heeft allerlei consequenties voor zowel huiseigenaren als potentiƫle kopers. De huizenmarkt zit vast en het wordt steeds moeilijker om een huis te kopen of te verkopen.

De kans om goedkoop een huis te kopen?
Goedkoop een huis kunnen kopen en deze na een aantal jaren met winst verkopen is wat iedere huiseigenaar hoopt, of je nu een starter bent op de huizenmarkt of al meerdere huizen hebt verkocht. Nu de huizenprijzen laag zijn is dit de ideale tijd om een huis te kopen en te wachten tot de prijzen weer omhoog gaan om hem met winst te kunnen verkopen. Een huis kopen is tegenwoordig voor steeds meer mensen echter lastig. Veel mensen hebben minder te besteden door de economische crisis en de banken zijn ook voorzichtiger geworden in het verstrekken van een hypotheek.

Hoge restschuld door de daling van de huizenprijs
Wanneer de hypotheek hoger is dan de verkoopprijs van het huis is er sprake van een restschuld. Vanwege deze restschuld zijn er veel mensen die hun huis niet meer verkopen om een restschuld te voorkomen. Op deze wijze stagneert de doorstroom in de huizenmarkt. De vraag naar woningen wordt minder waardoor de huizenprijzen uiteindelijk nog verder gaan dalen.