Kiest u beter voor een hypotheek en kopen of voor huur

In alle landen van Europa begint men stilaan te beseffen dat de huizenverkoop een hoogtepunt bereikt heeft en daardoor dalen de huizenprijzen als een snellopende trein. Huizen en andere vormen van immo raken niet meer verkocht. Maandelang blijven ze leegstaan tot de eigenaar dan uiteindelijk toch maar beslist ver onder zijn vooropgestelde prijs te verkopen omdat hij dan toch maar van het pand af zou zijn. Op zo’n moment kan men natuurlijk heel wat koopjes doen.

Overaanbod aan huizen en appartementen

Er is namelijk een overaanbod en de vraag is echt klein dus men ziet de prijzen letterlijk in mekaar vallen. De crisis van de laatste jaren heeft uiteraard voor dit alles gezorgd maar ook het gedrag van de consument deed hier geen goed aan. Mensen bleven steeds maar hogere prijzen vragen voor huizen en appartementen en de kopers bleven dit ook betalen. Een tijdperk die nu echter voorbij is want een huis verkopen voor een goede prijs is geen makkie meer.

Samenwonen en iets huren, NEEN! Kopen natuurlijk!

Een uitspraak die men vaak hoort is het feit dat jongeren beslissen om samen te gaan wonen en dan ook iets zien in een appartement of een huisje huren. In vele gevallen wordt dit echter door vrienden, familie en ouders totaal van de kaart geveegd want huren, dat is volgens hen “weggegooid geld”. Toch is het niet altijd onverstandig om eerst een periode iets te huren en dan pas over te gaan tot de aankoop van een pand. Eerst en vooral is er het financiĆ«le aspect, waarbij huren toch nog altijd iets meer haalbaar zal zijn.

We zien het niet meer zitten...

Al te vaak ziet men dat jonge koppels er al eens vlug de brui willen aan geven. Uit mekaar gaan is dus iets waar niet altijd meer lang wordt over nagedacht. Wanneer men dan een huis gekocht heeft, dan pas beginnen de problemen. Eerst een huurperiode inlassen kan men dus ook zien als een vorm van investering in de relatie.