De meest populaire kredietvormen

Er zijn een paar manieren om grotere objecten aan te schaffen. Men kan sparen, erven of lenen. De meesten onder ons zullen geld moeten lenen. Dit betekent dat men schulden maakt. Het is dan ook de moeite waard om goed te kijken hoe men geld leent om de schulden betaalbaar te houden.

Populaire kredietvormen
Er zijn een paar kredietvormen als het op geld lenen aankomt die men als populair kan betitelen. Voor een huis is dat de hypotheek en de 2e hypotheek en voor een auto de financiering. Daarnaast maken velen gebruik van het doorlopend krediet of van een persoonlijke lening.

Wat we vaak over het hoofd zien, omdat we het als vanzelfsprekend zijn gaan beschouwen is rood staan, het kwartaalkrediet en de limiet, ofwel de extra ruimte op de bankrekening die zowat iedereen heeft.
Dat betekent overigens niet dat Nederlanders niet meer zouden sparen. Dat sparen krijgen we van jongs af aan geleerd en dat blijven we gewoon doen getuige de vele miljarden aan spaartegoed.

Wat is voor mij de beste keuze?
Bij de aankoop van een huis lijkt het een simpele vraag. Een hypotheek nemen. Maar gelet op alle verwikkelingen van de laatste tijd is het verstandig eerst te kijken wat men aan spaartegoed heeft, wat men aan hypotheek nodig heeft en waar men het beste terecht kan. Waar tot voor kort de kosten koper en een eventuele verbouwing in de hypotheek werden opgenomen, zou het best wel eens slim kunnen zijn om deze kosten uit spaartegoeden of uit een andere vorm van krediet, zoals het doorlopend krediet, te betalen. Op deze manier kan men voorkomen men dat het huis relatief snel onder water komt te staan. Plus men heeft altijd wat extra ruimte. Ruimte die een hypotheek niet zo maar kan bieden. En voor kleinere bedragen kun je ook overwegen om geld te lenen. Je kunt bijvoorbeeld geld lenen bij Ribank Direct en diverse andere financiële instellingen. Kijk en overleg in alle situaties goed wat in jouw geval de beste oplossing is.