100.000 euro schenking niet verlengd

Momenteel kun je nog van iemand, hoeft geen directe familie te zijn, een schenking van 100.000 euro ontvangen die belastingvrij is. De voorwaarde is dat het bedrag binnen 36 maanden besteed wordt aan of het afbetalen van een bestaande hypotheek of aan de koop van een huis.

Einde in zicht
De regering heeft onlangs bekend gemaakt dat deze regeling, ondanks verzoeken van verschillende belanghebbenden niet zal worden verlengd. Het wordt te kostbaar voor de schatkist. Dus, wil je nog gebruik maken van deze soepele regeling wacht dan niet langer af, maar wordt actief zodat je niet het hiermee verbonden voordeel mis loopt.

Onderhandelen
Gebruik je dit geld voor de aanschaf van een woning of ben je van plan om ook zonder zo’n ondersteuning een huis te kopen, dan is het daarvoor eveneens nu de juiste tijd om te handelen. Onlangs werd bekend dat de banken een extra marge van 0,4 tot 0,8% op de hypotheekrente verdienen. Dat betekent dat er dus onderhandelingsruimte is. Ga nooit af op één aanbod of één offerte. Vraag of zelf bij meerdere hypotheekverstrekkers, of geef een opdracht om het te doen, een offerte aan. Daar kan best verschil in zitten. Weet daarbij dat er zelfs in de meest aantrekkelijke offerte nog extra lucht kan zitten.

Te goedkoop wordt duurkoop
Ga daarin niet te ver, want het is heel goed mogelijk dat je je daarmee jezelf in de voet schiet. Wanneer een hypotheekverstrekker zo laag gaat zitten dat het bijna utopisch wordt, is het aan de tijd wakker te worden om een hele boze droom te voorkomen. Ook hier geldt dat te goedkoop uiteindelijk duurkoop zal worden. Kijk dus goed naar de voorwaarden. Hoe vervelend misschien, het kan heel veel geld opleveren. Maak een huis niet duurder dan noodzakelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *